Skip to main content
-A +A

Domnul este aproape

Joi, 19 Ianuarie 2017

Cuvântul lui Hristos să locuiască din belșug în voi, în toată înțelepciunea, învățându-vă și îndemnându-vă unii pe alții cu psalmi și cântări de laudă și cântări spirituale, cântând în inimile voastre lui Dumnezeu în har.
Coloseni 3.16

Auzim adesea despre ce fel de viață a dăruit Hristos celor care și-au pus credința în El. Aș dori, cu ajutorul a patru expresii din versetul de mai sus, să vorbesc despre ce fel de viață nu ne-a dăruit El.

Prima expresie este: „Să locuiască“. Hristos nu ne-a dăruit o viață ocazională, ci una eternă și din belșug. El nu dorește să fim vizitați din când în când de Cuvântul Său, ci ca acest Cuvânt să locuiască din belșug în noi. Aceasta înseamnă să ne cufundăm zilnic în Cuvântul lui Dumnezeu și în rugăciune. „Am ascuns Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta“ (Psalmul 119.11).

A doua expresie este: „Toată înțelepciunea“. Hristos nu ne-a dăruit o viață goală și neghioabă. Chiar și atunci când avem o vârstă fragedă putem să acumulăm această înțelepciune de sus și care se găsește în Hristos.

A treia expresie este: „Învățându-vă și îndemnându-vă“. Hristos nu ne-a dăruit o viață nefolositoare. Nu trebuie să fim predicatori pentru a putea să ne învățăm și să ne îndemnăm unii pe alții. „Fă-mi cunoscut căile Tale, Doamne, învață-mă cărările Tale! Condu-mă în adevărul Tău și învață-mă“ (Psalmul 25.4,5). Orice creștin poate să transmită altuia ceea ce a învățat din Hristos și poate fi astfel de folos și de ajutor.

A patra expresie este: „Cântând în inimile voastre“. Hristos nu ne-a dăruit o viață de tristețe. Satan dorește să ne sugereze un astfel de gând, însă cântarea creștinului exprimă bucuria a ceea ce a găsit în Hristos. Avem dreptul de a cânta, fiindcă am fost răscumpărați. „Vorbind între voi cu psalmi și cântări de laudă și cântări spirituale, lăudând și cântând Domnului în inima voastră“ (Efeseni 5.19).

 

Joi, Ianuarie 19 2017