Skip to main content
-A +A

Domnul este aproape

Vineri, 18 August 2017

Mai-marii lor nu și-au pus umărul la lucrarea Domnului lor.
Neemia 3.5

Lucrarea lui Dumnezeu este făcută pe pământ, iar în cer sunt înregistrați toți cei care au luat parte la ea, felul în care ei au făcut această lucrare și motivația care a stat la baza lucrării lor. Acesta este un lucru deopotrivă solemn și încurajator. Dumnezeu privea la slujitorii Săi și vedea felul în care ei făceau lucrarea Sa; de asemenea, El ne-a lăsat scris tot ceea ce a văzut acolo. Tecoiții au reparat zidul, însă mai-marii lor nu și-au pus umărul la lucrarea Domnului lor. Cuvântul lui Dumnezeu înregistrează totul.

Șalum, fiul lui Haloheș, a fost un om de o altă factură. Entuziasmul său pentru lucrare le-a inspirat și pe fiicele lui, care l-au ajutat la reconstrucția zidului. Șalum nu era un om oarecare, ci ni se spune că era mai-mare peste jumătate din Ierusalim. Fiicele lui ar fi putut să spună că, de vreme ce tatăl lor era un om atât de important, rolul lor nu era de a face munca de jos. Ele însă au dorit să aibă o parte în lucrarea Domnului, iar demnitatea lor nu a avut nimic de suferit, căci ni se spune că Șalum a zidit, „el și fiicele lui“ (versetul 12).

Astfel ei au sfârșit lucrarea, însă nu prin puterea lor, ci Dumnezeul cerului i-a făcut să prospere (Neemia 2.20). Încrederea lor era în El și El nu i-a dezamăgit. Nici pe noi nu ne va dezamăgi, atunci când ne preocupăm cu lucrarea Lui, constrânși fiind de dragostea lui Hristos. Să facem însă această lucrare cu o teamă sfântă, căci în cer este înregistrat tot ce facem, cum facem și de ce facem. „Lucrarea fiecăruia va fi arătată, pentru că ziua o va face cunoscut, pentru că se descoperă în foc; și focul va dovedi cum este lucrarea fiecăruia“ (1 Corinteni 3.13).

 

Vineri, August 18 2017